• Αράχωβα
  • Αράχωβα
  • Αράχωβα

Αράχωβα

Η Αράχωβα ένας απο τους διασημότερους χειμερινούς προορισμούς,
εχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται γιατί το υποστηρίζει.
Έντονη Ζωή, Glamour, Αληθινή Διασκέδαση, Υπέροχες γεύσεις, Ιστορία, Παράδοση, ´Απειρες δόσεις χιονιού και πολύ Shopping mania.
Για να την γνωρίσεις πρέπει να την περπατήσεις. Σεργιάνισε στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της και ανακάλυψε κάθε γωνία του με μια ανιχνευτική βόλτα!Ξεκίνησε απο το σημείο της ΩΡΑΣ(ΡΟΛΟΪ)πέρασε τη γέφυρα και κάτσε στη καρδιά του κόσμου, ταβέρνες, εστιατόρια, μεζεδοπωλεία, καφετέριες, εμπορικά μαγαζιά κ.τ.λ.
Ενα σημαντικό κεφάλαιο της Ελληνικής Ιστορίας που διαδραματίστηκε κατα την περίοδο της επανάστασης: Η Φημισμένη "ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ",στις 18-24 Νοεμβρίου του 1826 ο στρατηγός Καραϊσκάκης και οι άνδρες του κατατρόπωσαν τάγμα των Τούρκων.Το "ΜΟΥΣΕΙΟ" φιλοξενεί στιγμιότυπα!
Θέλεις να δεις το παραδοσιακό πρόσωπο της Αράχωβας;Δεν έχεις παρά να παρά βρεθείς στο πανηγυράκι τριημέρου εκδηλώσεων προς τιμή του ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ (που εκεί κάποτε έδρευε το στρατηγείο του Καραϊσκάκη είχε στιγματίσει τον τόπο και την Ιστορία του).
Η Αράχωβα στολίζεται με τα καλά της, κάτοικοι φορούν τις πάνλευκες φουστανέλες και τα σεγκούνια τους και ξεχύνονται στους δρόμους για να γιορτάσουν την μνήμη του ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
Μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε...

Επικοινωνία

Celena Maisonettes
Αράχωβα Βοιωτίας
Τ.Κ. 32004 Ελλάδα
Οδός Δελφών, Πλατεία Λάκκα

Τηλ.: +30 22670 31990
Fax: +30 22670 32892
E-mail: info@celena.gr

Get in Touch

  • Συνδεθείτε με την σελίδα μας